Strokenplanning real time

Strokenplanning real time

11 augustus 2017 Geen categorie 0

De uitdaging van elke planner…

Hoe zorg ik ervoor dat de juiste zending binnen het juiste tijdslot bij de juiste klant wordt afgeleverd.

Op papier is het zeer eenvoudig je maakt gewoon een planning. Maar in de praktijk werkt dat toch even anders en is het puzzelen om het kloppend te krijgen. Je komt in de file, je moet langer wachten om te kunnen lossen of laden, chauffeur krijgt pech kortom er zij diverse externe invloeden op de planning.

Dat heeft gevolgen op de planning die soms ver gaan. Met boetes of extra (spoed) ritten tot gevolg en dat heeft een negatief effect op de marge.

Met onze dashboards voor de strokenplanning combineren we alle data die nodig is om in één overzicht real-time inzage te hebben waar de lading ( track & trace ) zich bevindt en of dat inderdaad klopt met de planning (planningstool). Op het moment van vertraging, door welke reden dan ook, kun je per direct actie ondernemen door bijvoorbeeld een nieuw tijdslot aan te vragen bij de volgende klant of extra middelen inzetten om alle ladingen op tijd te kunnen leveren.

Voor deze oplossing zijn geen nieuwe software pakketten nodig. Het huidige TMS systeem, boardcomputers, planningssoftware enz. bieden voldoende informatie.

Hoe werkt het dan ?

Data Club integreert al deze data en voegt ze samen in duidelijke dashboards met analyses.

Al uw gegevens centraal en overzichtelijk bij elkaar op 1 scherm, voor een vast bedrag per maand.