Logistieke hub

Logistieke hub

Een logistieke hub is een centraal laad- en lospunt in een distributienetwerk van waaruit goederen verder worden gedistribueerd. ( first- en lastmile )

De hoge kosten die de first- en lastmile distributie met zich meebrengt vragen om slimmere oplossingen.

Vele uitdagingen zijn er voor de logistieke en de transportsector. Steden zitten niet meer te wachten op 9 busjes in 1 straat. Dit geeft een enorme druk op het verkeersaanbod en draagt niet bij aan de Co2 reductie.

Ook de relatief hoge kosten die de first- en lastmile distributie met zich meebrengt vragen om slimmere oplossingen.

Data Club heeft een bewezen IT – oplossing gericht op transport en logistiek, het Data Club Integratie Platform.

De data kan zonder impact op de huidige bedrijfsprocessen en het bestaande ICT landschap van de ketenpartners worden samengevoegd. De koppelingen worden direct met de backend-systemen gemaakt door middel van een adapter via een beveiligde VPN verbinding. Op deze manier kunnen we de privacy van elke partner waarborgen en wordt er voldaan aan de AVG.

Ketenpartners kunnen eenvoudig gekoppeld worden zowel op nationaal als internationaal niveau.

Er zijn verschillende dashboards waarop de benodigde informatie op een vriendelijke en begrijpelijke wijze worden weergegeven, zodat de juiste stuurinformatie verkregen kan worden op elk onderdeel in de keten.

Door de real-time werking van het Data Club Integratie Platform kan er op elk moment worden weergegeven wat de status is van een zending van de aangesloten partijen. Hierbij geldt hoe meer informatie er beschikbaar is over het voertuig hoe nauwkeuriger de informatie.

Eventueel biedt het Data Club Integratie Platform de mogelijkheid om de zendingen te kunnen sturen op gewenste aflevertijd. Zo kun je bij de aflevertijden in de spits de verzendkosten hoger maken en op rustige momenten lager om drukke momenten van bezorgen te ontmoedigen. Hierdoor kun je de verkeersdoorstroming in de stad verbeteren. De ontvanger kan er zelf voor kiezen of hij de hogere verzendkosten accepteert en daarmee een levering op de piektijd of kiezen voor lagere verzendkosten en levering buiten piektijd.